DENEYSEL PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

• İzmir Ekonomi Üniversitesi Deneysel Psikoloji yüksek lisans ve doktora programı başvuruları devam etmektedir.

Başvuru için son tarih 31 Ağustos 2018'dir.

Detaylı bilgi için http://ss.ieu.edu.tr/tr

• 2018-2019 Güz dönemi Lisansüstü programları TANITIM TOPLANTISI yapılacaktır.

Tarih: 14 Ağustos 2018

Saat:18:30

Yer: Balçova kampüsü, D blok, Çok amaçlı salon

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ ZİHİN, DAVRANIŞ, VE BEYİN ARAŞTIRMALARI LABORATUVARINDA YAZ DÖNEMİ STAJI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Psikoloji Laboratuvarı 2018 Yaz dönemi stajına üniversitemiz öğrencileri ile Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde gelen 30 öğrenci, deneysel araştırmalarını gerçekleştirip araştırmalarının sunumunu yaptılar.

Yazd Üniversitesi İstatistik Bölümü’nden Prof. Dr. Hamzeh Torabi, misafir öğretim üyesi olarak ortak çalışmalara başladı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü, Yazd Üniversitesi İstatistik Bölümü’nden Prof. Dr. Hamzeh Torabi’yi misafir öğretim üyesi olarak ağırlayacak. Prof. Dr. Torabi, bir ay boyunca Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu ile birlikte “Sistemlerin güvenilirlik önemi ölçüsü” üzerine çalışmalar yapacak. Kendisini üniversitemizde görmekten mutluluk duyuyoruz.

Kooperatifleşme Güç Kazanıyor

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından en iyi kırsal kalkınma modeli ödülünü alan Tire Süt Kooperatifi ortakları, çocuklarının aile mesleklerini devam ettirmesini istiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sosyoloji Bölümü tarafından “Tire Süt Kooperatifi Üzerine Sosyolojik bir Araştırma” başlıklı saha çalışması yapıldı. Çalışmada, üreticilerin yüzde 43,2’si çocuklarının mesleklerini sürdürmesini istediğini belirtti.

Bitirme Projeleri Sunum Etkinliği

Son sınıf öğrencilerimizin bitirme projelerini sunacağı etkinliğimize ilgilenen herkes davetlidir.

Tarih: 31/05/2018

Yer: M 209

Başlangıç Saati: 9:30

Sosyoloji Öğrencileri Poster Sergisi

Öğrencilerimiz, 9-11 Mayıs arasında bitirme projelerini ve geçtiğimiz yıl içinde Seferihisar ve Tire'de gerçekleştirdiğimiz saha çalışmalarını, okulda yaptıkları bir poster sergisinde sundular.

İNGİLİZCE İZMİR EKONOMİLİ ÇEVİRMENLERDEN SORULUR

Eğitim dili İngilizce olan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) girişimci öğrencileri, mütercim tercümanlık alanında söz sahibi olduklarını kanıtladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Ezgi Yağmur Kırlangıç, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Genç Çevirmenler Yarışması’nda İngilizcede ikincilik ödülünü kazandı. Kırlangıç, Brüksel’de yerleşik AB kurumlarını ziyaret etmeye hak kazandı.

AB uyum sürecine ve uzmanlık gerektiren müktesebat çeviri çalışmalarına farkındalığı arttırmak amacıyla yapılan yarışmada, İzmir Ekonomili çevirmenler iki yıl üst üste birinci ve ikinci olmuştu. Bu yıl gerçekleştirilen yarışmada Kırlangıç, 38 üniversiteden 106’sı İngilizce, 19’u Almanca, 15’i Fransızca dillerinde 140 öğrencinin yer aldığını belirterek, “Bu yıl çocuk işçilerin güvenliğiyle ilgili İngilizce bildiriyi Türkçeye çevirdik. Hem akademik kariyerim hem de iş yaşamımda yarışmanın katkısı olacağını düşünüyorum. Üniversitemizde çok iyi eğitim alıyoruz. Akademisyenlerimiz her konuda yardımcı oluyor, onlarla birlikte çalışmaktan mutluyum. Geçtiğimiz yıllarda üniversitemden bu yarışmada birincilik ve ikincilikler alındı. Ben de İzmir Ekonomi geleneğini sürdürmek istedim” dedi.

Sosyoloji Bölümü Olarak İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne Bir Gezi Gerçekleştirdik

2 Mart 2017 Cuma günü, İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne bir teknik gezi gerçekleştirdik.