URAP RAPORU "DİL, İLETİŞİM ve KÜLTÜR" KATEGORİSİNDE İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ “BİRİNCİ” DEDİ.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulmuş olan ve akademik performansa göre üniversite sıralaması yapan URAP (University Ranking by Academic Performance) 2014 yılı raporuna göre üniversitelerin alanlara göre sıralamasında  İzmir Ekonomi Üniversitesi, İletişim ve Medya Çalışmaları, Kültür Çalışmaları, Dil Çalışmaları, Dilbilim ve Edebiyat disiplinlerini kapsayan "Dil, İletişim ve Kültür" kategorisinde Türkiye'nin en iyi üniversitesi seçildi.

19.ULUSAL PSİKOLOJİ ÖĞRENCİLERİ KONGRESİNDE "İNSAN DIŞINDAKİ HAYVANLARDA BİLİŞ ARAYIŞI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Çetinkaya, deneysel psikoloji yüksek lisans öğrencileri Ilgım Hepdarcan, Beste İçağası ve Ezgi Palaz 24-27 Haziran 2014 tarihlerinde Samsun'da gerçekleşen 19. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresinde "İnsan Dışındaki Hayvanlarda Biliş Arayışı" konulu bir panel vermişlerdir.

TÜBİTAK'TAN TEMEL BİLİMLERİ SEÇEN ÖĞRENCİLERE BURS İMKANI

TÜBİTAK BİDEB bünyesindeki burs ve destek programlarını ülkemizin, gençlerimizin ve araştırmacılarımızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak iyileştiriyor. Bu kapsamda yapılan revizyonlardan önemli bir tanesi de gençlerimize temel bilimler alanlarında lisans eğitimi almaya teşvik etmeye yöneliktir.

GÜVERCİNDE KOŞULLAMA ÇALIŞMASI

Bölümümüz 3.sınıf öğrencilerinden Devrim Güleç ve Burcu Yıldırım'ın PSY 206 kodlu Öğrenme Psikolojisi dersi kapsamında tasarladıkları güvercin kafesinde güvercinde koşullu davranışı çalışmışlardır. Çalışmanın detaylı bilgisi için tıklayınız.

GENÇ TERCÜMANLAR ÜNİVERSİTE ETKİNLİKLERİNE KATKI SUNUYOR

İzmir Ekonomi Üniversitesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünün 31 Mayıs 2014 tarihinde düzenlemiş olduğu ve International Federation of Interior Architects/Designers (IFI)'nin tanımladığı Dünya İç Mekanlar Günü kapsamında  yer alan "Access Interiors" etkinliğinde İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü 4. sınıf öğrencilerinden Seda Topuz sözlü çeviri desteği sundu.

PODE 2014 İEU MATEMATİK BÖLÜMÜNDEYDİ

İlki Almanya’da, dokuzuncusu geçen yıl Polonya’da gerçekleştirilen  Progress on Difference Equations (PODE ) adlı uluslararası çalıştaya bu yıl İzmir Ekonomi Üniversitesi  Matematik Bölümü evsahipliği yaptı.

YÜKSEK LİSANS BAHAR OKULU: DISCRETE DYNAMICAL SYSTEMS (9-18 MAYIS, 2014)

Bu yıl onuncusu düzenlenen uluslararası çalıştaya (21-24 Mayıs PODE 2014) evsahipliği yapan bölümümüz  bu tür bilimsel toplantılarda ilk kez farklı bir uygulamayı gerçekleştirdi.

YAZAR, ÇEVİRMEN ve YAYINCI BİR ARADA

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, yazar, çevirmen ve yayıncı bir araya geldi, gençlerle edebiyat dünyası üzerine söyleşi gerçekleştirdiler. Yazar Müge İplikçi ile onun kitaplarını İngilizceye çeviren İEÜ Mütercim Tercümanlık Bölümü Öğretim Görevlisi Nilgün Dungan ve kitapları basıp okuyucuyla buluşturan Milet Yayınevi Sahibi Sedat Turhan öğrencilere edebiyat dünyasının farklı 3 ayağını anlattı.

MÜTERCİM-TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİNE DAAD KURUMUNDAN BURS İMKÂNI

Mütercim-Tercümanlık (İngilizce), 3. Sınıf öğrencisi Emine Aydınoğlu DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst- Alman Akademik Değişim Servisi) adlı kurumun diğer ülkelerdeki öğrencilere Almanca dil eğitimi vermek amacıyla sağladığı 2 aylık yoğunlaştırılmış dil kursuna katılmak için burs almaya hak kazanmıştır. Dil eğitimini Marburg Speak+Write adlı eğitim kurumunda gerçekleştirecektir.

İZMİR EKONOMİLİLER ÇEVİRİDE DE ÖNCÜ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencileri, Avrupa Birliği’nin kullandığı Trados Çeviri Bellek sistemini laboratuvarlarına taşıyarak, geleceğin çevirmelerinin mesleki gelişimlerine öncülük ediyor. Bilgisayar Destekli Çeviri Çalışmaları dersi kapsamında Türkiye’de ilk kez kullanılan Robotel SmartClass sistemiyle güncellenen laboratuvarda, öğrenciler yazılı metinden sözlü, ardıl, eşzamanlı çeviriler yaparak, mesleklerine hazırlanıyor.