YÜKSEK LİSANS BAHAR OKULU: DISCRETE DYNAMICAL SYSTEMS (9-18 MAYIS, 2014)

Bu yıl onuncusu düzenlenen uluslararası çalıştaya (21-24 Mayıs PODE 2014) evsahipliği yapan bölümümüz  bu tür bilimsel toplantılarda ilk kez farklı bir uygulamayı gerçekleştirdi.

YAZAR, ÇEVİRMEN ve YAYINCI BİR ARADA

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, yazar, çevirmen ve yayıncı bir araya geldi, gençlerle edebiyat dünyası üzerine söyleşi gerçekleştirdiler. Yazar Müge İplikçi ile onun kitaplarını İngilizceye çeviren İEÜ Mütercim Tercümanlık Bölümü Öğretim Görevlisi Nilgün Dungan ve kitapları basıp okuyucuyla buluşturan Milet Yayınevi Sahibi Sedat Turhan öğrencilere edebiyat dünyasının farklı 3 ayağını anlattı.

MÜTERCİM-TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİNE DAAD KURUMUNDAN BURS İMKÂNI

Mütercim-Tercümanlık (İngilizce), 3. Sınıf öğrencisi Emine Aydınoğlu DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst- Alman Akademik Değişim Servisi) adlı kurumun diğer ülkelerdeki öğrencilere Almanca dil eğitimi vermek amacıyla sağladığı 2 aylık yoğunlaştırılmış dil kursuna katılmak için burs almaya hak kazanmıştır. Dil eğitimini Marburg Speak+Write adlı eğitim kurumunda gerçekleştirecektir.

İZMİR EKONOMİLİLER ÇEVİRİDE DE ÖNCÜ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencileri, Avrupa Birliği’nin kullandığı Trados Çeviri Bellek sistemini laboratuvarlarına taşıyarak, geleceğin çevirmelerinin mesleki gelişimlerine öncülük ediyor. Bilgisayar Destekli Çeviri Çalışmaları dersi kapsamında Türkiye’de ilk kez kullanılan Robotel SmartClass sistemiyle güncellenen laboratuvarda, öğrenciler yazılı metinden sözlü, ardıl, eşzamanlı çeviriler yaparak, mesleklerine hazırlanıyor.

ENGELLER, İŞARET DİLİYLE AŞILIYOR

İşaretler,  onların parmaklarında sözcüklere dökülüyor. İşitme engellilere yönelik toplumda farkındalığın oluşması için çalışan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Engelliler Şubesi’nde İşaret Dili Çevirmenleri Volkan Yılmaz ile Emel Aksoy, dilin inceliklerini, işitme engellilerin yaşadığı zorlukları İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencileriyle paylaştı. Öğrenciler, Yılmaz ve Aksoy’un yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nadir Maşalacı,  İzmir Valiliği Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Bülent Utku’nun deneyimlerini dinledi, işaret dili çevirmenliği için ilk derslerini aldı.

"GENÇ PSİKOLOGLAR" VE "PSİKOLOJİ ÖĞRENCİLERİ" ARAŞTIRMA ÖDÜLLERİ YARIŞMASI

TPD İzmir Şubesi, Genç Psikologları ve Psikoloji Öğrencilerini araştırma yapmaya teşvik etmek amacıyla, hazırlık sınıfı hariç, Türkiye’de lisans programlarına devam eden öğrenciler ve mesleğinde beş yılını tamamlamamış genç psikologlar için 2004’ten bu yana, araştırma yarışmaları düzenlemektedir.

MATEMATİK BÖLÜMÜ, ÖĞRETİM ÜYEMİZ TÜBİTAK 1001 PROJE DESTEĞİNE LAYIK GÖRÜLDÜ

İEU Fen Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü, Öğretim üyemiz, Doç. Dr. Gözde Yazgı Tütüncü’nün TÜBİTAK "Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" çerçevesinde TÜBİTAK tarafından  116.870 TL desteğe layık görüldü.

İZMİR EKONOMİ’DEN ‘ENGEL’SİZ MATEMATİK

İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü, sözel alanda öğrenim gören öğrencilerin matematik bilimini korkulu rüya olarak algılamaktan çıkarırken, öğrenciler geliştirdikleri projede engelli çocuklara oyunlarla bu bilimi öğretme yolunda adım attı.

AZMİN ZAFERİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü 3. Sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Cem ,Kartalcan’ın hikayesi görenlere, “İşte azmin zaferi” dedirtiyor.

BİR MATEMATİKÇİ NE YAPAR?

19 Kasım 2013 de Prof. Dr. Ünal Ufuktepe, CVyolla.com Kariyer Söyleşileri'nin bu ayki konuğu oldu.