ENGELLER, İŞARET DİLİYLE AŞILIYOR

İşaretler,  onların parmaklarında sözcüklere dökülüyor. İşitme engellilere yönelik toplumda farkındalığın oluşması için çalışan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Engelliler Şubesi’nde İşaret Dili Çevirmenleri Volkan Yılmaz ile Emel Aksoy, dilin inceliklerini, işitme engellilerin yaşadığı zorlukları İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencileriyle paylaştı. Öğrenciler, Yılmaz ve Aksoy’un yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nadir Maşalacı,  İzmir Valiliği Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Bülent Utku’nun deneyimlerini dinledi, işaret dili çevirmenliği için ilk derslerini aldı.

"GENÇ PSİKOLOGLAR" VE "PSİKOLOJİ ÖĞRENCİLERİ" ARAŞTIRMA ÖDÜLLERİ YARIŞMASI

TPD İzmir Şubesi, Genç Psikologları ve Psikoloji Öğrencilerini araştırma yapmaya teşvik etmek amacıyla, hazırlık sınıfı hariç, Türkiye’de lisans programlarına devam eden öğrenciler ve mesleğinde beş yılını tamamlamamış genç psikologlar için 2004’ten bu yana, araştırma yarışmaları düzenlemektedir.

MATEMATİK BÖLÜMÜ, ÖĞRETİM ÜYEMİZ TÜBİTAK 1001 PROJE DESTEĞİNE LAYIK GÖRÜLDÜ

İEU Fen Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü, Öğretim üyemiz, Doç. Dr. Gözde Yazgı Tütüncü’nün TÜBİTAK "Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" çerçevesinde TÜBİTAK tarafından  116.870 TL desteğe layık görüldü.

İZMİR EKONOMİ’DEN ‘ENGEL’SİZ MATEMATİK

İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü, sözel alanda öğrenim gören öğrencilerin matematik bilimini korkulu rüya olarak algılamaktan çıkarırken, öğrenciler geliştirdikleri projede engelli çocuklara oyunlarla bu bilimi öğretme yolunda adım attı.

AZMİN ZAFERİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü 3. Sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Cem ,Kartalcan’ın hikayesi görenlere, “İşte azmin zaferi” dedirtiyor.

BİR MATEMATİKÇİ NE YAPAR?

19 Kasım 2013 de Prof. Dr. Ünal Ufuktepe, CVyolla.com Kariyer Söyleşileri'nin bu ayki konuğu oldu.

MATEMATİK FELSEFESİ VE YAŞAM ÇALIŞTAYI II ÜNİVERSİTEMİZDE GERÇEKLEŞTİ

İEÜ Matematik Bölümü ve Balçova Belediyesinin katkılarıyla ikincisi Üniversitemiz Konferans salonunda gerçekleşen (21 Aralık 2013) çalıştaya bölge okullarından öğrenciler, öğretmenler, eğitim vakıfları büyük bir ilgi gösterdi.

İEÜ’LÜ GENÇ ÇEVİRMENLER AB BAKANLIĞI’NIN YARIŞMASINDA

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Genç Çevirmenler yarışmasına İEÜ Mütercim Tercümanlık Bölümü’nü temsil etmek üzere üç öğrencimiz katıldı

İEÜ’DE ÇEVİRİ ATÖLYESİ GÜNLERİ BAŞLADI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü her yıl olduğu gibi bu yıl da mesleki tanıtım ve sözlü/ yazılı çeviri simülasyonlarından oluşan çeviri atölyesi programına başladı.

FİNANSAL KRİZLERE MATEMATİK TEOREMİ

Türk matematikçiler, finans sektörünün boğuştuğu krizler üzerinde yeni teoremler geliştirdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü Araştırma Görevlisi Cemal Murat Özkut ile tez danışmanı Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu’nun Bologna’da “Marshall-Olkin dağılımları: Teori ve Uygulamalarda Gelişmeler”  sempozyumunda sundukları teorem büyük ilgi gördü.