MATEMATİK FELSEFESİ VE YAŞAM ÇALIŞTAYI II ÜNİVERSİTEMİZDE GERÇEKLEŞTİ

İEÜ Matematik Bölümü ve Balçova Belediyesinin katkılarıyla ikincisi Üniversitemiz Konferans salonunda gerçekleşen (21 Aralık 2013) çalıştaya bölge okullarından öğrenciler, öğretmenler, eğitim vakıfları büyük bir ilgi gösterdi.

İEÜ’LÜ GENÇ ÇEVİRMENLER AB BAKANLIĞI’NIN YARIŞMASINDA

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Genç Çevirmenler yarışmasına İEÜ Mütercim Tercümanlık Bölümü’nü temsil etmek üzere üç öğrencimiz katıldı

İEÜ’DE ÇEVİRİ ATÖLYESİ GÜNLERİ BAŞLADI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü her yıl olduğu gibi bu yıl da mesleki tanıtım ve sözlü/ yazılı çeviri simülasyonlarından oluşan çeviri atölyesi programına başladı.

FİNANSAL KRİZLERE MATEMATİK TEOREMİ

Türk matematikçiler, finans sektörünün boğuştuğu krizler üzerinde yeni teoremler geliştirdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü Araştırma Görevlisi Cemal Murat Özkut ile tez danışmanı Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu’nun Bologna’da “Marshall-Olkin dağılımları: Teori ve Uygulamalarda Gelişmeler”  sempozyumunda sundukları teorem büyük ilgi gördü.

MATEMATİK, NASIL SEVDİRİLİR?

Okul yaşamları boyunca çocukların kâbusu haline gelen matematik eğitiminin sevdirilmesinde “matematiğin” felsefesinin doğru anlatılmasının yattığı belirtildi. Öğrenimleri süresince öğrencilerin; ‘soyut, sevilmeyen, sıkıcı ve zor’ tanımlarını yaptığı matematik dersine farklı bakış açıları kazandırmanın gerekli olduğu vurgulandı.

‘ÇEVİRMENLER KÜLTÜRLER ARASI KAHRAMANLARDIR’

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü tarafından İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “30 Eylül Dünya Çeviri Günü” etkinliğinde kültürlerarası iletişimin açıldığı vurguladı.  Etkinlikte, çeviri dünyasına hayat veren öğretim üyeleri, mezunlar ve öğrenciler deneyimlerini paylaştı. Geleceğin mütercim tercümanları, mesleğe farklı bir gözle bakma şansı kazandı.

İEÜ, MEZUNLARININ BAŞARISIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), iş dünyasına sağladığı nitelikli mezunlarıyla dikkat çekiyor.  İEÜ Mütercim Tercümanlık Bölümü’nden bu yıl mezun olan Nazlıgül Bozok, Japonya çıkışlı uluslararası firma, JTI Türkiye İnsan Kaynakları Departmanı tarafından gerçekleştirilen IIP Projesi’nde tercüman olarak göreve başladı. Bozok, IIP Projesi kapsamında, İzmir, İstanbul, Bursa, Adana’da üst düzey yöneticiler Ricky Kujawa ile Georgina Mardsen’in JTI personelleriyle yaptıkları görüşmelerde aktif rol alıyor.

MATEMATİK DEHALARI İEÜ’DE GENÇLERLE BULUŞTU

Günümüzdeki her gelişmenin temelinde var olan matematiği bilim dünyası, insanoğlunun daha ileriye gitmesi için İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde mercek altına aldı, uluslararası bilgi paylaşımını sağladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Matematik Bölümü tarafından gerçekleştirilen “6. Uluslararası Diferansiyel Denklemler ve Uygulamaları” (WDEA) çalıştayında konusunda uzman matematikçiler, genç meslektaşlarıyla denklemlerin gizemli dünyasını tartıştı.

İEÜ'DEN ÜSTÜN BAŞARILI BİR BİLİM İNSANI DAHA

2009 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü’nden yüksek şeref derecesiyle mezun olan Femin Yalçın, lisans eğitiminin sonrasında başladığı Uygulamalı Matematik ve İstatistik Bütünleşik Doktora Programı’nı da başarıyla tamamlayarak doktor unvanı almaya hak kazandı.

MATEMATİK BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİLERİ "MATEMATİK'TE UYGULAMALI ATÖLYE" DERSİ KAPSAMINDA HAZIRLADIKLARI BİTİRME PROJELERİNİ SUNDULAR

İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencileri 2012-2013 Bahar Dönemi boyunca MATH 452 - Matematikte Uygulamalı Atölye II dersi kapsamında hazırladıkları bilimsel çalışmaları bitirme projesi olarak bölüm öğretim üyelerinden, lisans ve lisansüstü öğrencilerimizden ve diğer katılımcılardan oluşan topluluğa sundular.