MATEMATİK, NASIL SEVDİRİLİR?

Okul yaşamları boyunca çocukların kâbusu haline gelen matematik eğitiminin sevdirilmesinde “matematiğin” felsefesinin doğru anlatılmasının yattığı belirtildi. Öğrenimleri süresince öğrencilerin; ‘soyut, sevilmeyen, sıkıcı ve zor’ tanımlarını yaptığı matematik dersine farklı bakış açıları kazandırmanın gerekli olduğu vurgulandı.

‘ÇEVİRMENLER KÜLTÜRLER ARASI KAHRAMANLARDIR’

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü tarafından İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “30 Eylül Dünya Çeviri Günü” etkinliğinde kültürlerarası iletişimin açıldığı vurguladı.  Etkinlikte, çeviri dünyasına hayat veren öğretim üyeleri, mezunlar ve öğrenciler deneyimlerini paylaştı. Geleceğin mütercim tercümanları, mesleğe farklı bir gözle bakma şansı kazandı.

İEÜ, MEZUNLARININ BAŞARISIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), iş dünyasına sağladığı nitelikli mezunlarıyla dikkat çekiyor.  İEÜ Mütercim Tercümanlık Bölümü’nden bu yıl mezun olan Nazlıgül Bozok, Japonya çıkışlı uluslararası firma, JTI Türkiye İnsan Kaynakları Departmanı tarafından gerçekleştirilen IIP Projesi’nde tercüman olarak göreve başladı. Bozok, IIP Projesi kapsamında, İzmir, İstanbul, Bursa, Adana’da üst düzey yöneticiler Ricky Kujawa ile Georgina Mardsen’in JTI personelleriyle yaptıkları görüşmelerde aktif rol alıyor.

MATEMATİK DEHALARI İEÜ’DE GENÇLERLE BULUŞTU

Günümüzdeki her gelişmenin temelinde var olan matematiği bilim dünyası, insanoğlunun daha ileriye gitmesi için İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde mercek altına aldı, uluslararası bilgi paylaşımını sağladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Matematik Bölümü tarafından gerçekleştirilen “6. Uluslararası Diferansiyel Denklemler ve Uygulamaları” (WDEA) çalıştayında konusunda uzman matematikçiler, genç meslektaşlarıyla denklemlerin gizemli dünyasını tartıştı.

İEÜ'DEN ÜSTÜN BAŞARILI BİR BİLİM İNSANI DAHA

2009 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü’nden yüksek şeref derecesiyle mezun olan Femin Yalçın, lisans eğitiminin sonrasında başladığı Uygulamalı Matematik ve İstatistik Bütünleşik Doktora Programı’nı da başarıyla tamamlayarak doktor unvanı almaya hak kazandı.

MATEMATİK BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİLERİ "MATEMATİK'TE UYGULAMALI ATÖLYE" DERSİ KAPSAMINDA HAZIRLADIKLARI BİTİRME PROJELERİNİ SUNDULAR

İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencileri 2012-2013 Bahar Dönemi boyunca MATH 452 - Matematikte Uygulamalı Atölye II dersi kapsamında hazırladıkları bilimsel çalışmaları bitirme projesi olarak bölüm öğretim üyelerinden, lisans ve lisansüstü öğrencilerimizden ve diğer katılımcılardan oluşan topluluğa sundular.

ÇEVİRİ İNTİHALİNE KARŞI TÜBİTAK PROJESİ

Son yıllarda sık sık gündeme gelen ve giderek yaygınlaşan çeviri intihali olgusu, sonunda TÜBİTAK destekli bir çeviribilim araştırma projesinin konusu oldu.

Matematik Bölümünün Bir  Toplumsal Sorumluluk Projesi
Matematik Bölümünün Bir Toplumsal Sorumluluk Projesi

15.03.2013 Cuma günü saat 13:00 da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Ahmet Şefika Kilimci Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezindeki  zihinsel engelli öğrencilerine  bölümümüz öğretim üyesi Prof.Dr. Ünal Ufuktepe ve  bölüm öğrencilerimiz; Damoudou Affo Sabi Mouftaou(Togo Cumhuriyetinden), Özge Arguç, ve  Mert Akıncı  müzikli bir Matematik Şovu sergilediler.

LİSE ÖĞRENCİLERİNİN İLK ÇEVİRİ DENEYİMLERİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü, her yıl düzenlediği etkinlikler kapsamında lise öğrencilerini çeviri atölyesinde buluşturmaya devam ediyor.

İEÜ ÖĞRENCİLERİ TÜBİTAK 2209 ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMINI  KAZANDI
İEÜ ÖĞRENCİLERİ TÜBİTAK 2209 ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMINI KAZANDI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik bölümü öğrencilerinden Cansu ADAŞ, Mustafa AŞÇI ve Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi Ufuk BOZKURT, “Doktor Nöbet Çizelgeleme Problemi için bir Karar Destek Sistemi” adlı proje ile TÜBİTAK 2209-Üniversite Öğrenci Yurt içi/Yurt dışı Araştırma Projeleri Destekleme Programını kazandı.