BREZİLYA'DAN TÜBİTAK DESTEĞİYLE MATEMATİK BÖLÜMÜNE GELEN PROF. KOLEV ORTAK ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Sao Paulo Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nikolai Kolev İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin Matematik Bölümü’nde üç ay süreyle misafir öğretim üyesi olarak görev alacaktır. Prof. Kolev üniversitemizi, matematiksel istatistik alanında, Matematik Bölümü elemanlarıyla ortak araştırma başlatmak amacıyla ziyaret etmektedir. Prof. Kolev’in ziyareti, Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu’nun daveti üzerine, TÜBİTAK’ın 2221 – Bilim Adamı Destekleme Programı kapsamında destekelenmektedir.

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ  PSİKOLOJİ LABORATUVARI’NDA YÜRÜYEN PROJELERİN YANISIRA TEZ ÇALIŞMALARI DA HIZ KAZANDI.
İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ LABORATUVARI’NDA YÜRÜYEN PROJELERİN YANISIRA TEZ ÇALIŞMALARI DA HIZ KAZANDI.

Yüksek Lisans öğrencilerinden Ayşegül Aydınlık’la tez konusu üzerine konuştuk.

BİLİMSEL BİR ARAŞTIRMA PROJESİNDE İZLENEN ADIMLAR

İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji Laboratuvarı’nda ilginç bir araştırma projesine daha başlandı.

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ LABORATUVARI GELENEĞİ BOZMAYARAK BU YAZ DA STAJYER VE GÖNÜLLÜ ÖĞRENCİLERE KAPILARINI AÇTI.

Güz ve bahar öğrenim dönemlerinde İzmir Ekonomi Üniversitesi psikoloji bölümü ikinci sınıf öğrencileri ve yüksek lisans öğrencilerinin işbirliğiyle yürütülen çalışmalar,yaz döneminde de stajyer ve gönüllü öğrencilerle devam ediyor.

ÖĞRENCİLERİMİZİN İLK BİLİMSEL ÜRETİMLERİ İLGİYLE KARŞILANIYOR

Psikolojide Araştırma Yöntemleri ve Psikolojide Laboratuvar Teknikleri ve Enstrümentasyon dersleri kapsamında 7-8 kişilik proje grupları oluşturan öğrenciler, deneysel psikoloji alanında lisansüstü eğitim görmekte olan öğrencilerin danışmanlığında, iki sömestr boyunca araştırmalar yaparak bunları sergiliyorlar.

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ İLE EKOSEM’İN BİRLİKTE DÜZENLEDİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI’NIN İLK EVRESİ TAMAMLANDI

Dr. Şebnem Tunay AKAN tarafından yürütülen “Klinik Örneklerle Bilişsel Davranışçı Terapinin Teorik ve Kavramsal Temelleri” konulu 32 saatlik eğitim programı tamamlanmıştır. 20 Temmuz tarihinde yapılacak sınavda başarılı olan katılımcılara sertifikaları dağıtılacaktır.

MÜTERCİM TERCÜMANLIK ÖĞRENCİLERİNİN KEŞANLI ALİ DESTANI SINAVI

Son dönemde Türkiye’de de hem televizyon hem de tiyatro sahnelerinde gösterimleri yapılan ünlü tiyatro oyunu “Keşanlı Ali Destanı”, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde hayat buldu.

MEZUN OLDUĞU GÜN İŞ TEKLİFİ ALDI

İzmir Ekonomi Üniversitesi, bin 147 öğrencisini geleceğe uğurladı. Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, bu yılın birincisi Merve Avşaroğlu’na iş teklif etti.

GENÇ ÇEVİRMEN TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETTİ

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından düzenlenen “Genç Çevirmenler Yarışması”na katılan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencisi Merve Avşaroğlu, ikincilik ödülünü Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’tan aldı.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ UYGULANAN PROJE TÜBİTAK DESTEĞİ KAZANDI

Son iki yıldır üniversite birincilerini çıkartan İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü, Türkiye’de ilk kez yapılan sözlü çeviri projesiyle TÜBİTAK desteği kazandı.