ÇEVİRİ İNTİHALİNE KARŞI TÜBİTAK PROJESİ

Son yıllarda sık sık gündeme gelen ve giderek yaygınlaşan çeviri intihali olgusu, sonunda TÜBİTAK destekli bir çeviribilim araştırma projesinin konusu oldu.

Matematik Bölümünün Bir  Toplumsal Sorumluluk Projesi
Matematik Bölümünün Bir Toplumsal Sorumluluk Projesi

15.03.2013 Cuma günü saat 13:00 da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Ahmet Şefika Kilimci Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezindeki  zihinsel engelli öğrencilerine  bölümümüz öğretim üyesi Prof.Dr. Ünal Ufuktepe ve  bölüm öğrencilerimiz; Damoudou Affo Sabi Mouftaou(Togo Cumhuriyetinden), Özge Arguç, ve  Mert Akıncı  müzikli bir Matematik Şovu sergilediler.

LİSE ÖĞRENCİLERİNİN İLK ÇEVİRİ DENEYİMLERİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü, her yıl düzenlediği etkinlikler kapsamında lise öğrencilerini çeviri atölyesinde buluşturmaya devam ediyor.

İEÜ ÖĞRENCİLERİ TÜBİTAK 2209 ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMINI  KAZANDI
İEÜ ÖĞRENCİLERİ TÜBİTAK 2209 ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMINI KAZANDI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik bölümü öğrencilerinden Cansu ADAŞ, Mustafa AŞÇI ve Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi Ufuk BOZKURT, “Doktor Nöbet Çizelgeleme Problemi için bir Karar Destek Sistemi” adlı proje ile TÜBİTAK 2209-Üniversite Öğrenci Yurt içi/Yurt dışı Araştırma Projeleri Destekleme Programını kazandı.

BREZİLYA'DAN TÜBİTAK DESTEĞİYLE MATEMATİK BÖLÜMÜNE GELEN PROF. KOLEV ORTAK ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Sao Paulo Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nikolai Kolev İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin Matematik Bölümü’nde üç ay süreyle misafir öğretim üyesi olarak görev alacaktır. Prof. Kolev üniversitemizi, matematiksel istatistik alanında, Matematik Bölümü elemanlarıyla ortak araştırma başlatmak amacıyla ziyaret etmektedir. Prof. Kolev’in ziyareti, Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu’nun daveti üzerine, TÜBİTAK’ın 2221 – Bilim Adamı Destekleme Programı kapsamında destekelenmektedir.

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ  PSİKOLOJİ LABORATUVARI’NDA YÜRÜYEN PROJELERİN YANISIRA TEZ ÇALIŞMALARI DA HIZ KAZANDI.
İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ LABORATUVARI’NDA YÜRÜYEN PROJELERİN YANISIRA TEZ ÇALIŞMALARI DA HIZ KAZANDI.

Yüksek Lisans öğrencilerinden Ayşegül Aydınlık’la tez konusu üzerine konuştuk.

BİLİMSEL BİR ARAŞTIRMA PROJESİNDE İZLENEN ADIMLAR

İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji Laboratuvarı’nda ilginç bir araştırma projesine daha başlandı.

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ LABORATUVARI GELENEĞİ BOZMAYARAK BU YAZ DA STAJYER VE GÖNÜLLÜ ÖĞRENCİLERE KAPILARINI AÇTI.

Güz ve bahar öğrenim dönemlerinde İzmir Ekonomi Üniversitesi psikoloji bölümü ikinci sınıf öğrencileri ve yüksek lisans öğrencilerinin işbirliğiyle yürütülen çalışmalar,yaz döneminde de stajyer ve gönüllü öğrencilerle devam ediyor.

ÖĞRENCİLERİMİZİN İLK BİLİMSEL ÜRETİMLERİ İLGİYLE KARŞILANIYOR

Psikolojide Araştırma Yöntemleri ve Psikolojide Laboratuvar Teknikleri ve Enstrümentasyon dersleri kapsamında 7-8 kişilik proje grupları oluşturan öğrenciler, deneysel psikoloji alanında lisansüstü eğitim görmekte olan öğrencilerin danışmanlığında, iki sömestr boyunca araştırmalar yaparak bunları sergiliyorlar.

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ İLE EKOSEM’İN BİRLİKTE DÜZENLEDİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI’NIN İLK EVRESİ TAMAMLANDI

Dr. Şebnem Tunay AKAN tarafından yürütülen “Klinik Örneklerle Bilişsel Davranışçı Terapinin Teorik ve Kavramsal Temelleri” konulu 32 saatlik eğitim programı tamamlanmıştır. 20 Temmuz tarihinde yapılacak sınavda başarılı olan katılımcılara sertifikaları dağıtılacaktır.