MÜTERCİM TERCÜMANLIK ÖĞRENCİLERİNİN KEŞANLI ALİ DESTANI SINAVI

Son dönemde Türkiye’de de hem televizyon hem de tiyatro sahnelerinde gösterimleri yapılan ünlü tiyatro oyunu “Keşanlı Ali Destanı”, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde hayat buldu.

MEZUN OLDUĞU GÜN İŞ TEKLİFİ ALDI

İzmir Ekonomi Üniversitesi, bin 147 öğrencisini geleceğe uğurladı. Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, bu yılın birincisi Merve Avşaroğlu’na iş teklif etti.

GENÇ ÇEVİRMEN TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETTİ

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından düzenlenen “Genç Çevirmenler Yarışması”na katılan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencisi Merve Avşaroğlu, ikincilik ödülünü Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’tan aldı.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ UYGULANAN PROJE TÜBİTAK DESTEĞİ KAZANDI

Son iki yıldır üniversite birincilerini çıkartan İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü, Türkiye’de ilk kez yapılan sözlü çeviri projesiyle TÜBİTAK desteği kazandı.

ABD ILLINOIS STATE ÜNİVERSİTESİ'NİN HABERİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Dekanı, Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu hakkında, Illinois State Üniversitesi’nin (ISU) web sayfasında çıkan habere buradan ulaşabilirsiniz.

BÖLÜMÜMÜZÜN ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ SUNUMLARINI YAPTILAR

İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencileri proje sunumlarını yaptılar. Bütün bir dönem boyunca büyük bir azim ve kararlılıkla çalışarak projelerini titizlikle hazırlayan öğrencilerimiz, projelerini sunarken fotoğraflara böyle yansıdılar.

İZMİR'DEN AMERİKA'YA MATEMATİK KÖPRÜSÜ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Dekanı, Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu, Illinois State Üniversitesi’nin (ISU) daveti ile ders vermek üzere Amerika’ya gitti.

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİNDEN AÇIK DERS

Türkiye Bilimler Akademisi’ne bir ders de İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden   İzmir Ekonomi üniversitesi, Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan Çetinkaya tarafından yürütülen ve Türkiye Bilimler Akademisi tarafından desteklenen ders uyarlama projesi tamamlandı.

MATEMATİKÇiLER BULUŞTU

Açılış konuşmasında Türkiye’de bilim ve teknolojinin gelişmesi için temel bilimlerin önemini vurgulayan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu, özellikle genç araştırmacıların desteklenmesi ve önlerinin açılması gerektiğini belirtti. Prof. Bayramoğlu, bilimsel haberlerin medyada daha fazla yer alması ve yeni nesillerin bilim konusunda teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN MÜHENDİS VE MATEMATİKÇİLER İEU MATEMATİK BÖLÜMÜNDE BULUŞACAKLAR

Üniversitemizde 11-12 Temmuz 2011 tarihlerinde IEU Matematik Bölümü ve TUBITAK işbirliğiyle “Workshop on Global Optimization” adlı bir çalıştay düzenlenmektedir.