MEZUN OLDUĞU GÜN İŞ TEKLİFİ ALDI

İzmir Ekonomi Üniversitesi, bin 147 öğrencisini geleceğe uğurladı. Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, bu yılın birincisi Merve Avşaroğlu’na iş teklif etti.

GENÇ ÇEVİRMEN TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETTİ

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından düzenlenen “Genç Çevirmenler Yarışması”na katılan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencisi Merve Avşaroğlu, ikincilik ödülünü Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’tan aldı.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ UYGULANAN PROJE TÜBİTAK DESTEĞİ KAZANDI

Son iki yıldır üniversite birincilerini çıkartan İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü, Türkiye’de ilk kez yapılan sözlü çeviri projesiyle TÜBİTAK desteği kazandı.

ABD ILLINOIS STATE ÜNİVERSİTESİ'NİN HABERİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Dekanı, Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu hakkında, Illinois State Üniversitesi’nin (ISU) web sayfasında çıkan habere buradan ulaşabilirsiniz.

BÖLÜMÜMÜZÜN ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ SUNUMLARINI YAPTILAR

İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencileri proje sunumlarını yaptılar. Bütün bir dönem boyunca büyük bir azim ve kararlılıkla çalışarak projelerini titizlikle hazırlayan öğrencilerimiz, projelerini sunarken fotoğraflara böyle yansıdılar.

İZMİR'DEN AMERİKA'YA MATEMATİK KÖPRÜSÜ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Dekanı, Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu, Illinois State Üniversitesi’nin (ISU) daveti ile ders vermek üzere Amerika’ya gitti.

MATEMATİKÇiLER BULUŞTU

Açılış konuşmasında Türkiye’de bilim ve teknolojinin gelişmesi için temel bilimlerin önemini vurgulayan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu, özellikle genç araştırmacıların desteklenmesi ve önlerinin açılması gerektiğini belirtti. Prof. Bayramoğlu, bilimsel haberlerin medyada daha fazla yer alması ve yeni nesillerin bilim konusunda teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN MÜHENDİS VE MATEMATİKÇİLER İEU MATEMATİK BÖLÜMÜNDE BULUŞACAKLAR

Üniversitemizde 11-12 Temmuz 2011 tarihlerinde IEU Matematik Bölümü ve TUBITAK işbirliğiyle “Workshop on Global Optimization” adlı bir çalıştay düzenlenmektedir.

"Pi" GÜNÜNÜ MATEMATİK OYUNLARIYLA KUTLADILAR

Matematik yoluyla zihin okudu.

Tüm dünyada her yıl kutlanan Dünya Pi, günü, Piri Reis İlköğretim Okulu’nda düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlandı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ünal Ufuktepe’nin 1.5 saatlik sunumu büyük bir ilgiyle izlendi.

AKIL OYUNLARIYLA ÖĞRENCİLERE MATEMATİĞİ SEVDİRDİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ünal Ufuktepe, Menderes Kültür Merkezi konferans salonunda ilköğretim öğrencileriyle buluştu.