ABD ILLINOIS STATE ÜNİVERSİTESİ'NİN HABERİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Dekanı, Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu hakkında, Illinois State Üniversitesi’nin (ISU) web sayfasında çıkan habere buradan ulaşabilirsiniz.

BÖLÜMÜMÜZÜN ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ SUNUMLARINI YAPTILAR

İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencileri proje sunumlarını yaptılar. Bütün bir dönem boyunca büyük bir azim ve kararlılıkla çalışarak projelerini titizlikle hazırlayan öğrencilerimiz, projelerini sunarken fotoğraflara böyle yansıdılar.

İZMİR'DEN AMERİKA'YA MATEMATİK KÖPRÜSÜ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Dekanı, Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu, Illinois State Üniversitesi’nin (ISU) daveti ile ders vermek üzere Amerika’ya gitti.

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİNDEN AÇIK DERS

Türkiye Bilimler Akademisi’ne bir ders de İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden   İzmir Ekonomi üniversitesi, Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan Çetinkaya tarafından yürütülen ve Türkiye Bilimler Akademisi tarafından desteklenen ders uyarlama projesi tamamlandı.

MATEMATİKÇiLER BULUŞTU

Açılış konuşmasında Türkiye’de bilim ve teknolojinin gelişmesi için temel bilimlerin önemini vurgulayan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu, özellikle genç araştırmacıların desteklenmesi ve önlerinin açılması gerektiğini belirtti. Prof. Bayramoğlu, bilimsel haberlerin medyada daha fazla yer alması ve yeni nesillerin bilim konusunda teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN MÜHENDİS VE MATEMATİKÇİLER İEU MATEMATİK BÖLÜMÜNDE BULUŞACAKLAR

Üniversitemizde 11-12 Temmuz 2011 tarihlerinde IEU Matematik Bölümü ve TUBITAK işbirliğiyle “Workshop on Global Optimization” adlı bir çalıştay düzenlenmektedir.

"Pi" GÜNÜNÜ MATEMATİK OYUNLARIYLA KUTLADILAR

Matematik yoluyla zihin okudu.

Tüm dünyada her yıl kutlanan Dünya Pi, günü, Piri Reis İlköğretim Okulu’nda düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlandı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ünal Ufuktepe’nin 1.5 saatlik sunumu büyük bir ilgiyle izlendi.

AKIL OYUNLARIYLA ÖĞRENCİLERE MATEMATİĞİ SEVDİRDİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ünal Ufuktepe, Menderes Kültür Merkezi konferans salonunda ilköğretim öğrencileriyle buluştu.

Matematikçiler Ekonomi’de buluştu

Amerika Birleşik Devletleri Dayton Üniversitesi’nden Prof. Dr. Youssef Raffaoul, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü’nden Prof. Dr. Ağacık Zafer ile İEU Fen ve Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Doçent Dr. Murat Adıvar konuşmacı olarak katıldıkları, ‘’Dinamik Denklemler ve Uygulamaları’’ başlıklı çalıştay toplantısında, ‘’Diferensiyel Denklemler ve Fark Denklemleri ve Dinamik Denklemlerin Matematiksel Uygulamaları’’ üzerine çalışmalarını sundular.

6. Uluslararası Sınırsız Matematik Olimpiyatı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü'nün Bilim Danışmanlığı'nı, Görece Belediyesi'nin ev sahipliği ve sponsorluğunu yaptığı "6. Uluslararası Sınırsız Matematik Olimpiyatı"nda geleceğin matematikçisi olmaya aday 104 parlak öğrenci  yarıştı. (29/11/2007) Haberin devamı