Matematikçiler Ekonomi’de buluştu

Amerika Birleşik Devletleri Dayton Üniversitesi’nden Prof. Dr. Youssef Raffaoul, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü’nden Prof. Dr. Ağacık Zafer ile İEU Fen ve Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Doçent Dr. Murat Adıvar konuşmacı olarak katıldıkları, ‘’Dinamik Denklemler ve Uygulamaları’’ başlıklı çalıştay toplantısında, ‘’Diferensiyel Denklemler ve Fark Denklemleri ve Dinamik Denklemlerin Matematiksel Uygulamaları’’ üzerine çalışmalarını sundular.

6. Uluslararası Sınırsız Matematik Olimpiyatı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü'nün Bilim Danışmanlığı'nı, Görece Belediyesi'nin ev sahipliği ve sponsorluğunu yaptığı "6. Uluslararası Sınırsız Matematik Olimpiyatı"nda geleceğin matematikçisi olmaya aday 104 parlak öğrenci  yarıştı. (29/11/2007) Haberin devamı

Ordered Statistical Data 2005

İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümünün Düzenlediği Uluslararası Sempozyum "Ordered Statistical Data: Approximations,Bounds and Characterizations- 15-18 Haziran 2005" büyük bir başarıyla gerçekleştirildi.

Matematik Olimpiyatları 2005

İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü’nün Bilim Danışmanlığı’nı ve Görece Belediyesi’nin ev sahipligini yaptığı 4. Uluslararası Sınırsız Matematik Olimpiyatı’nda geleceğin metamatikçileri yarıştı.