Sosyoloji Bölümü Mezunlarımızdan Proje Yarışmasında Derece

Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘’Sosyal Kooperatifçilik Treni’’ projesinde okulumuz öğrencileri Büşra Olkun ve Filiz Egi 48 saat süren bir ekip çalışması ile ‘’Çocuk Dostu’’ adlı girişimcilik projeleri ile 3. Oldular

Projenin ilk ayağı Ankara’da başlayarak Sosyal Kooperatifler Eğitim ve Tanıtım treninin 6-7 Ekim tarihleri arasında uzman kişilerin ve akademisyenlerin katılımıyla İzmir’de gerçekleştirildi. Sosyal Kooperatif Treni Kapsamında 6-7 Ekim tarihlerinde ‘’Sosyal Kooperatif Hackaton’’ yarışmasına katılan okulumuz Sosyoloji Bölümü öğrencileri Büşra Olkun ve Filiz Egi 48 saat süren bir ekip çalışması ile ‘’Çocuk Dostu’’ adlı sosyal kooperatif modeli ile yarışmada 3. Oldular.

Büşra Olkun ”Çocuk Dostu adlı sosyal kooperatif modeli ile apartman dairelerine sıkışmış çocukları kentlere yeniden dahil etmeyi amaçladıklarını” belirtti. Filiz Egi ise “Kenti çocukların psiko-sosyal ve sağlık gelişimine katkı sağlayan yerler haline getirilmesi için özel şirketleri ve belediyeleri bilgilendiren bir oluşum olduğunu” söyledi. Olkun ve Egi ekipleriyle geliştirdikleri modelin ayrıca sosyo-ekonomik durumu elverişli olmayan ebeveynlere ücretsiz danışmanlık sağlayan dijital bir platform olmayı hedeflediklerini belirttiler.

MÜTERCİM TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ DÜNYA ÇEVİRİ GÜNÜ’NÜ KUTLADI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü’nün düzenlediği etkinlikle 30 Eylül Dünya Çeviri Günü kutlandı. Fen –Edebiyat Fak. Dekanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu’nun dünya klasiklerini okumanın bilişsel zenginliğe katkısı ve çeviri çalışmaları konulu açılış konuşmasıyla başlayan tören, İEÜ Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neslihan Kansu-Yetkiner, Dünya Çeviri Günü’nün önemine ve çıkış noktasına değinen konuşmasıyla devam etti. Ardından, Uluslararası Çevirmenler Federasyonu (FIT), Çevirmenler Meslek Birliği (ÇEVBİR) ve Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Çeviri Eşgüdüm Başkanlığı tarafından 30 Eylül Dünya Çeviri Günü vesilesiyle yayınlanan bildiriler okundu. Daha sonra, çevirinin disiplinlerarası özelliğine dikkat çekilerek Çeviribilimin farklı alanlarında uzmanlaşmış olan Mütercim Tercümanlık bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Mehmet Şahin, Doç. Dr. Nihal Yetkin ve Öğr. Gör. Nilgün Dungan kendi alanlarına ilişkin ilginç bilgiler sundular.

DENEYSEL PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

• İzmir Ekonomi Üniversitesi Deneysel Psikoloji yüksek lisans ve doktora programı başvuruları devam etmektedir.

Başvuru için son tarih 31 Ağustos 2018'dir.

Detaylı bilgi için http://ss.ieu.edu.tr/tr

• 2018-2019 Güz dönemi Lisansüstü programları TANITIM TOPLANTISI yapılacaktır.

Tarih: 14 Ağustos 2018

Saat:18:30

Yer: Balçova kampüsü, D blok, Çok amaçlı salon

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ ZİHİN, DAVRANIŞ, VE BEYİN ARAŞTIRMALARI LABORATUVARINDA YAZ DÖNEMİ STAJI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Psikoloji Laboratuvarı 2018 Yaz dönemi stajına üniversitemiz öğrencileri ile Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde gelen 30 öğrenci, deneysel araştırmalarını gerçekleştirip araştırmalarının sunumunu yaptılar.

Yazd Üniversitesi İstatistik Bölümü’nden Prof. Dr. Hamzeh Torabi, misafir öğretim üyesi olarak ortak çalışmalara başladı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü, Yazd Üniversitesi İstatistik Bölümü’nden Prof. Dr. Hamzeh Torabi’yi misafir öğretim üyesi olarak ağırlayacak. Prof. Dr. Torabi, bir ay boyunca Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu ile birlikte “Sistemlerin güvenilirlik önemi ölçüsü” üzerine çalışmalar yapacak. Kendisini üniversitemizde görmekten mutluluk duyuyoruz.

Kooperatifleşme Güç Kazanıyor

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından en iyi kırsal kalkınma modeli ödülünü alan Tire Süt Kooperatifi ortakları, çocuklarının aile mesleklerini devam ettirmesini istiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sosyoloji Bölümü tarafından “Tire Süt Kooperatifi Üzerine Sosyolojik bir Araştırma” başlıklı saha çalışması yapıldı. Çalışmada, üreticilerin yüzde 43,2’si çocuklarının mesleklerini sürdürmesini istediğini belirtti.

KANGURU MATEMATİK ÖDÜL TÖRENİ İZMİR EKONOMİ EV SAHİPLİĞİDE YAPILDI

Kanguru Matematik Türkiye Danışma Kurulu tarafından gerçekleştirilen “Kanguru Matematik Sınavı”nda başarılı olanlar İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) yapılan törenle ödüllerini aldı.

Bitirme Projeleri Sunum Etkinliği

Son sınıf öğrencilerimizin bitirme projelerini sunacağı etkinliğimize ilgilenen herkes davetlidir.

Tarih: 31/05/2018

Yer: M 209